Acupunctuur Leiden

Acupunctuur Leiden is sinds 2008 gevestigd aan het Schuttersveld 91 in het centrum van Leiden binnen fysiotherapie praktijk Doortast. Vanuit deze locatie voer ik al jaren met veel plezier mijn praktijk.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een eeuwenoude behandelwijze die in het oosten is ontwikkeld. Deze therapie is gebaseerd op het energiesysteem van het lichaam en is gericht op het herstellen van het natuurlijke evenwicht door middel van verschillende naald- en priktechnieken.

Als je gezond bent en in balans, heb je meestal geen klachten. Ben je niet in balans, dan kunnen klachten ontstaan. Dit komt vaak door een verminderd functioneren van een of meerdere organen. Factoren die je uit balans kunnen brengen zijn onder andere stress, verkeerde voeding, traumatische gebeurtenissen, (overmatig) alcoholgebruik en roken.

In de acupunctuur gaan we uit van het functioneren van onze hoofdorganen, zoals het hart, de dunne darm, de dikke darm, de lever, de galblaas, de longen, de maag, de milt, de blaas en de nieren. Al deze organen worden vertegenwoordigd door meridianen. Meridianen zijn energiebanen die gestructureerd over het lichaam lopen. Alle organen werken met elkaar samen en geven hun energie aan elkaar door.

Wanneer er een disbalans ontstaat in een orgaan door een of meerdere factoren, kan dit een verstoring in het gehele systeem veroorzaken, met een bepaald klachtenpatroon als gevolg. Dit kunnen maag- en/of darmklachten zijn, rugklachten, hormonale problemen, burn-out, onvruchtbaarheid en meer.

Acupunctuur Leiden behandelt deze klachten door naaldjes te zetten in acupunctuurpunten op de energiebanen. Door het stimuleren van deze acupunctuurpunten wordt het systeem weer in balans gebracht, waardoor de klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

Op zoek naar balans en welzijn? Maak een afspraak en ontdek hoe acupunctuur jou kan helpen.

Waarom een acupunctuur?

Natuurlijk en integrale behandeling

Acupunctuur behandelt het hele lichaam en richt zich op de onderliggende oorzaak van klachten in plaats van alleen de symptomen. Het bevordert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Weinig bijwerkingen

In vergelijking met veel medicijnen en andere behandelingen, heeft acupunctuur weinig tot geen bijwerkingen wanneer het wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde professional.

Effectief bij diverse klachten

Acupunctuur kan effectief zijn bij een breed scala aan gezondheidsproblemen, zoals chronische pijn, hoofdpijn, migraine, allergieën, stress, angst, en slaapproblemen.

Verbeterd algemene gezondheid

Door het herstellen van de energiebalans in het lichaam, kan acupunctuur bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn.

Complementaire behandeling

Acupunctuur kan naast andere medische behandelingen worden gebruikt, wat het een veelzijdige optie maakt voor mensen die op zoek zijn naar aanvullende zorg.

Preventieve zorg

Regelmatige acupunctuursessies kunnen helpen om de energiebalans in het lichaam te behouden en zo ziekten en gezondheidsproblemen te voorkomen voordat ze ontstaan.