Acupunctuur Leiden

Acupunctuur Leiden is sinds 2008 gevestigd aan het Schuttersveld 91 in het centrum van Leiden binnen fysiotherapie praktijk Doortast. Vanuit deze locatie voer ik al jaren met veel plezier mijn praktijk.

Dry needling, wat is het?

Dry needling is een techniek waarbij een dun naaldje direct in een (spier) triggerpoint prikt. Een triggerpoint is een alarmpunt in een spier dat verhard en pijnlijk kan worden wanneer de spier gespannen raakt. Afhankelijk van de locatie van het triggerpoint kan dit vervelende pijnklachten veroorzaken. Klachten door een pijnlijke spierknoop of triggerpoint zijn onder andere stekende of branderige pijn in de spier, tintelingen, uitstraling naar arm of been, hoofdpijnklachten en bewegingsverlies.

Voor welke klachten helpt het?

Dry needling is voor veel klachten een effectieve behandelmethode, vooral voor klachten die niet herstellen of regelmatig terugkomen. Bij langdurige klachten is dry needling bewezen effectief, zoals bij:

Ontdek de kracht van dry needling, maak een afspraak!

Hoe werkt het?

De therapeut pakt de pijnlijke spier vast en zoekt naar het triggerpoint. Na het vinden van het triggerpoint prikt hij of zij het naaldje door de huid. De spier geeft als reactie een korte samentrekking, wat resulteert in directe ontspanning van de spier. De pijnklachten verminderen kort na de behandeling of verdwijnen zelfs helemaal.

Dry needling biedt meerdere voordelen. Het is een korte, directe behandeling. De doorbloeding in de spier neemt toe, wat zorgt voor sneller herstel van de pijnlijke spier. Na de behandeling is het belangrijk om veel water te drinken om vrijgekomen afvalstoffen snel af te voeren.

Afhankelijk van de intensiteit van de klachten moet de behandeling enkele keren worden herhaald. De therapeut bespreekt dit met u. De kosten voor een consult zijn €37,50 per behandeling. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering kunt u dit laten vergoeden door uw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak en ervaar de voordelen. Deze effectieve therapie helpt bij het verlichten van spierklachten en bevordert een sneller herstel.