Acupunctuur Leiden

Acupunctuur Leiden is sinds 2008 gevestigd aan het Schuttersveld 91 in het centrum van Leiden binnen fysiotherapie praktijk Doortast. Vanuit deze locatie voer ik al jaren met veel plezier mijn praktijk.

Auriculotherapie, wat is het?

Auriculotherapie is een moderne vorm van ooracupunctuur. De oorschelp, waarop alle onderdelen van het lichaam zijn geprojecteerd, behandelt zowel lichamelijke als psychische klachten met behulp van naalden. Deze therapie biedt een breed scala aan voordelen voor de gezondheid.

Hoe werkt auriculotherapie?

Auriculotherapie behandelt diverse klachten zoals:

  • Stoppen met roken
  • Afvallen
  • Pijnklachten van het bewegingsapparaat
  • Orgaanfunctiestoornissen
  • Hormonale klachten
  • Allergieën
  • Slaapstoornissen
  • Psychische klachten

Een auriculotherapeut onderzoekt de oorschelp om te bepalen welke punten behandeling nodig hebben. Dit gebeurt door polsdiagnostiek, tongonderzoek en anamnese. Speciale meetapparatuur helpt bij het achterhalen van minder of meer actieve oorpunten die aan klachten gekoppeld kunnen worden. Zo kan de behandeling gericht en effectief worden uitgevoerd.

Ontdek de kracht van auriculotherapie, maak een afspraak!

Indicatoren

Auriculotherapie biedt effectieve behandelingen voor:

Hoe werkt een behandeling?

Tijdens een behandeling stimuleert de auriculotherapeut de te behandelen oorpunten met naalden en/of laserstralen. De zeer dunne naalden blijven 20-30 minuten in het oor. Verblijfsnaalden, die 2-3 mm lang zijn, blijven 1-2 weken zitten. Voor kinderen en volwassenen die geen naalden willen, biedt laserbehandeling een pijnloze en veilige optie, mits er een veiligheidsbril wordt gebruikt.

Naast de oorpunten behandelt de therapeut meestal enkele lichaamsacupunctuurpunten ter ondersteuning. Een sessie duurt ongeveer 45 minuten, waardoor er voldoende tijd is om zowel de oorpunten als eventuele aanvullende punten te behandelen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Een serie behandelingen bestaat gemiddeld uit 5-7 sessies, afhankelijk van de aard en duur van de klachten. Sommige klachten reageren direct op de behandeling, terwijl andere meer tijd nodig hebben om te verbeteren. Na 5-7 behandelingen volgt altijd een evaluatie om de voortgang en effectiviteit van de therapie te beoordelen.

Neem contact op en ervaar de voordelen van auriculotherapie. Deze moderne vorm van ooracupunctuur helpt bij het herstellen van je gezondheid en welzijn door een gerichte en persoonlijke aanpak. Maak nu een afspraak en ontdek wat auriculotherapie voor jou kan betekenen!